Don't shop, adopt!

 

 

 

Welkom op de homepage van griekse zwerfhondjes. Waar zijn we zonder jullie steun... nergens! We willen jullie dan ook enorm bedanken voor jullie lieve woorden, steun en donaties. Jullie hebben het mede mogelijk gemaakt dat we ons eigen asiel hebben mogen en kunnen bouwen in Monemvasia, dat we nu bijna 400 honden een beter plekje hebben mogen geven en dat de castratie/sterealisatie projecten zijn werk gaan doen. Keep up the good work.


Wie zijn wij? 


Wie zijn wij?

Wij zijn Nederlandse vrijwilligers die namens de stichting Animal Welfare Association te Monemvasia ondersteunen met het adopteren van Griekse zwerfhonden, sterilisatieprojecten en andere medisch noodzakelijke voorzieningen.

Suzan en Asimina zijn twee mensen die zich 24/7 inzetten voor zwerfhonden in de regio rond Monemvasia in Griekenland. Zij voeren zwerfhonden en verzorgen honden die van straat gered zijn in ons onlangs gerealiseerde eigen asiel. Het gaat hier om zowel puppy's als volwassen asielhonden.

 

Wat doen we?

Elke dag wordt er gekeken welke hond klaar is voor een fijn huis in Nederland. Puppy's plaatsen wij pas in Nederland als zij de juiste leeftijd hebben. De moederhond wordt voor plaatsing in Nederland gesteriliseerd. Ook de oudere pups vanaf 8/9 maanden laten wij steriliseren of castreren. 

 

Samenwerken is de sleutel...

Niet zelden worden deze Griekse zwerfhonden vergiftigd of zelfs beschoten! Een goede samenwerking met de lokale overheid en politie is daarom van groot belang. Ook daar ondersteunen wij mee door regelmatig bezoek aan Monemvasia in Griekenland om deze misstanden bespreekbaar te maken en het geven van voorlichting.

Op de website plaatsen we honden die geadopteerd kunnen worden. De honden zijn voor de adoptie allemaal gevaccineerd, gechipt en hebben een Europees paspoort zodat ze mogen reizen. 

 

Wat doen we nog meer?

Wij hebben regelmatig ook stagiaires uit Nederland ter plaatse die de opleiding tot paraveterinair volgen. Zij socialiseren de asielhonden zoveel mogelijk in het asiel zelf. Zo gaan ze wandelen met de honden en spelen met de puppy's. Het socialisatieproces begint dus in een vroeg stadium. 

 

Waar vind je ons?

Je kunt ons vinden op YouTube, Facebook en Instagram door op onderstaande knoppen te klikken. Ook zijn wij te vinden op Verhuisdieren.nl 

 

Veel plezier op onze site en wij horen het graag als u vragen heeft. Kijk op onze contactpagina voor de gegevens!