GRIEKSE ZWERFHONDEN » ADOPTEREN » VOLWASSEN ADOPTIE HONDEN

Welkom bij de volwassen adoptie honden uit Monemvasia! We leggen u graag even kort uit wat de statussen betekenen op onze website.

 

Nieuw beschikbaar = de hond is net nieuw binnen gekomen en dus beschikbaar voor adoptie.

Beschikbaar = er heeft zich nog geen potentiële adoptant gemeld voor de desbetreffende hond. 

Gereserveerd = een potentiële adoptant heeft laten weten belangstelling te hebben, we zullen dan de adoptie procedure starten. Soms is er om uiteenlopende redenen echter geen match. Mocht u daarom toch "verliefd" zijn op een hondje, laat het ons vooral weten. We zullen u meteen informeren als de reservering wordt afgezegd.

Geadopteerd = de hond is geadopteerd door zijn nieuwe baasje. De hond is dus niet meer beschikbaar voor adoptie.

 

Reageert u liever niet specifiek op een hond maar heeft u een idee waar  u naar op zoek bent? Laat het ons dan weten! Dan kunnen wij samen met u kijken of er een hond beschikbaar is die bij u en uw situatie past. Door onze kennis en ervaring blijkt vaak dat we tot een betere match kunnen komen als wij precies weten wat u zoekt. Een goede match is immers in uw belang maar ook in het belang van de hondjes.

Schroom niet om contact op te nemen als u verder nog vragen heeft.
Lucky: beschikbaar (in Nederland)


Ter adoptie: Lucky

Hoi lieve mensen!
Ik ben Lucky en ik zou heel graag bij jou komen wonen.
Ik ben een reu van 2 jaar oud, schofthoogte ongeveer 55-58cm en al “geholpen”, zoals mensen dat noemen. Ik woon nu bij mijn vrouwtje en haar 3 kinderen in verschillende jonge leeftijden waar ik helemaal gek op ben en met de baas ga ik elke dag rennen. Kilometers lang! Dat is zo tof!
Er komen hier ook vaak vriendjes van de kinderen over de vloer, als het te druk wordt dan trek ik me terug en wacht rustig af in mijn mand.
Inmiddels ben ik uitgegroeid tot een flinke jongen en ik ben heel sterk! Maar dat hoort ook wel bij mijn formaat, want ik ben stoer!
Toch moet ik een ander gezin zoeken....ik ben heel beschermend naar mijn gezin toe en dat wordt mijn vrouwtje iets teveel...
Wij wonen hier vlakbij een bos en daar zijn ook heel veel fietsers. En die vind ik niet zo leuk! Die gaan zo hard en dan ren ik er achteraan en probeer ze te pakken! Ik kan dit vast wel afleren en begrijpen dat deze fietsdingen niks kwaads bedoelen.
Ik woon nu in Friesland.
Mag ik bij jullie komen wonen? Dan gaan we samen kijken of ik fietsers ook leuk ga vinden...
Lieve poot van Lucky!

De kosten van de adoptie zijn 250€.

Hiermee hebben wij de kosten van de vlucht naar Nederland, de registratiechip, Europees dierenpaspoort, castratie, vlooienbehandeling, ontworming, de vereiste inentingen en een uitgebreide gezondheidscheck door de dierenarts betaald. 


Tika: beschikbaar (in Nederland)


Lieve blije Tika

Als hele kleine pup gevonden en grootgebracht door haar Griekse foster. 1,5 jaar heeft ze moeten wachten, totdat ze eindelijk haar grote reis naar Nederland mocht gaan maken, een enkeltje liefde en geluk. Tika kennen wij al vanaf dat ze een klein meisje was en we hebben meerdere malen geprobeerd haar naar Nederland te halen. Haar foster kon haar op het laatste moment steeds niet loslaten. We zijn heel blij dat ze Tika nu, met vooruitzicht op een fijn leven, heeft laten gaan.
Sinds kort is ze in Nederland en wat is ze een blij ei. Ze moet nog wel leren wat wel en niet mag. Tika vindt haar nieuwe wereld geweldig en wil graag alles ontdekken. Op het moment leert ze bij het gastgezin om aan de riem te lopen, hopelijk snapt ze snel dat ze er niet aan moet trekken. Laatste berichten zijn dat er al progressie in zit!
Tika heeft een heel hoog knuffelgehalte, wil graag in je kruipen.
De interactie met mens en hond is probleemloos.
Ze is zindelijk en gaat ‘s nachts zonder problemen de bench in.
Haar schofthoogte is 50 cm, ze is nu 1,5 jaar oud en gesteriliseerd.
Voor Tika zou het ideaal zijn om geplaatst te worden bij een stabiele hond waar zij zich veilig bij voelt en waarvan ze nog veel kan leren.
Bij wie mag Tika komen wonen en haar liefde geven?

De kosten van de adoptie zijn 325€

Hiermee hebben wij de kosten van de vlucht naar Nederland, de registratiechip, de sterilisatie, Europees dierenpaspoort, vlooienbehandeling, ontworming, de vereiste inentingen en een uitgebreide gezondheidscheck door de dierenarts betaald.


Staat het mandje van Tika bij u klaar?


Liza: gereserveerd (in Nederland)


Lovely Liza

Maak kennis met onze topper Liza. Een volwassen teefje van 4 jaar oud. Liza heeft een aantal jaren in het asiel gezeten bij Suzan, samen met haar broer Haris (die inmiddels een gouden mandje gevonden heeft!) nadat Suzan haar van de straat gered heeft. Liza heeft een ontzettend lief en rustig karakter. Ze is gek op knuffels, kinderen vindt ze fantastisch en ze kan met alle honden en volwassen katten samen leven!  Liza is inmiddels in Nederland en woont bij een liefdevol gastgezin in IJmuiden. Daar leert ze al zoveel! Ze ging gelijk goed mee in de roedel, kan een paar uurtjes alleen thuis zijn, luistert al goed, is zindelijk en kan zelfs al los lopen tijdens de wandelingen. Ze houdt haar baasje goed in de gaten en blijft in de buurt. Wat een topper! Een ideaal vriendinnetje die het zo verdient om eindelijk te leven!
Liza is al gesteriliseerd en heeft een schofthoogte van 55 cm.  Lisa heeft chronische bronchitis, waardoor ze met name ‘s ochtends en ‘s avonds flink kan hoesten. Liza kan hier echter prima mee leven
Wie geeft deze dame haar forever home?

De kosten van de adoptie zijn 250€

Hiermee hebben wij de kosten van de vlucht naar Nederland, de registratiechip, Europees dierenpaspoort, sterilisatie, vlooienbehandeling, ontworming, de vereiste inentingen en een uitgebreide gezondheidscheck’s door de dierenartsen betaald.
Staat het mandje van Liza bij u klaar?


Ollie: beschikbaar (in Nederland)


Lieve allemaal,

Mijn naam is Ollie inmiddels ben ik 2 jaartjes jong. In mijn leven heb ik al het aan en ander meegemaakt. Ik ben namelijk geboren te Griekenland in Monemvasia. Je raad nooit waar ik geboren ben. Tussen de rotsen. Ik ben gered door mensen, samen met al mijn broertjes en zusjes. Zelfs mijn lieve moeder hebben ze kunnen redden. Uiteindelijk mocht ook ik het spannende avontuur aangaan om naar Nederland te verhuizen. Welke hond maakt dat nou mee? Super stoer en super leuk. Zoals je op mijn baby foto kan zien was ik echt een frummeltje. Adoptie Mevrouw vond mij echt geweldig hoor. De maanden verstreken en ze vond mij te groot ze woont in een appartement en is al op leeftijd. Ik moest weg. Wat nou? Wat was ik verdrietig. Maar opeens..... was daar mijn foster Kristel. Al mijn verdrietjes verdwenen. Samen met haar ben ik de uitdaging aangegaan om te leren wat hond zijn nou echt inhoud. Zo zijn we gaan wandelen, mocht ik los rennen (dit mocht ik nooit) en ben ik voedzaam voer gaan leren eten. Ik ben kilo's kwijt geraakt en heb een enorme conditie opgebouwd. Ik heb spieren en ben van Ollie TE BOLLIE uitgeroeid naar MaxVerstappen. Ik ben braaf, lief kan goed alleen zijn en hou van knuffelen. Ik hou ook van kinderen en alle andere dieren. Zo heb ik ontzettend veel honden vrienden en vriendinnen gemaakt in 5 weken tijd. Ik ben kerngezond verklaard 2 week geleden en heb mijn entingen gehad. Ik ben klaar voor een nieuw gezin. Ik ben klaar voor een nieuw avontuur! Ik ben trouw aan jou dat beloof ik. Ik zal over je waken en jou vertrouwen geven. Wil jij zij aan zij met mij lopen? Gaan we het leven samen nog mooier maken? Adopteer mij! I am so ready 😍

De kosten van de adoptie zijn 250€

Hiermee hebben wij de kosten van de vlucht naar Nederland, de registratiechip, Europees dierenpaspoort, sterilisatie, vlooienbehandeling, ontworming, de vereiste inentingen en een uitgebreide gezondheidscheck’s door de dierenartsen betaald.


Gwen: beschikbaar (in Nederland)


Ter adoptie: Gwen❤

Als ieniemienie pup is Gwen gevonden, samen met haar broertje, in Neapoli. Haar broertje heeft het helaas niet overleefd, Gwen wel. Gevonden door Matina, rescuer en vriendin van Suzan. Ze heeft Gwen met de fles grootgebracht en bij haar thuis opgevangen. Gwen is een vrolijk en lief meisje, nu ongeveer 7 à 8 maanden oud en sinds kort in Nederland. Schofthoogte 52 cm; we verwachten niet dat ze nog veel groter wordt. Het gastgezin waar ze opgevangen wordt geeft haar met veel aandacht en liefde stap voor stap het vertrouwen in haar nieuwe wereld. Ze wordt met de dag vrijer en blijer😃
Gwen kan met katten, andere honden en (oudere) kinderen en is zindelijk.
Dit is wat het gastgezin over Gwen zegt:
Gwen is een zeer lieve aanhankelijke hond.
In het begin kijkt ze nog even de “kat uit de boom”, maar als ze eenmaal gewend is vindt ze het heerlijk om lekker languit op de bank te gaan liggen, het liefst tegen je aan.
Voor een hond die net een week in Nederland is, luistert ze goed.
Aan de riem lopen vind ze nog wel een beetje lastig, ze kan behoorlijk trekken, maar ja ze heeft nog nooit aan de riem leren lopen...
Uiteraard proberen wij haar te leren dat ze rustig bij ons moet blijven lopen zonder te trekken.
Gwen is zindelijk, haar behoefte doet ze dan ook buiten.
Gwen is een lieve rustige hond die zich met een kluif ook goed kan vermaken.
Wie wil samen met Gwen haar nieuwe wereld gaan ontdekken? Ze heeft het zo verdiend!

Adoptiekosten: €250

We verwachten van de nieuwe eigenaar dat hij/zij Gwen laat steriliseren zodra de dierenarts vindt dat zij er aan toe is. Vandaar haar adoptiebedrag van €250
Interesse?

 


Ceyla: beschikbaar


Meet Ceyla,

Moeder Ceyla is samen met haar 4 pupjes gevonden op het kleine strandje te Monemvasia Griekenland.
Midden in de nacht hoorden omwonenden een auto stoppen.
De volgende morgen troffen ze deze erg lieve mama en pupjes aan.
We schatten Ceyla op ongeveer 2 jaar oud. Zij heeft een schofthoogte van 40 cm.
Ze is een mooie, lieve en zorgzame moeder voor haar pups (allemaal teefjes).
Het zorgzame straalt ook echt van haar af, kijk maar naar het filmpje en de foto’s.
De adoptiekosten voor Ceyla zijn €325.
Hierin zitten de kosten van de vlucht naar Nederland, chip, Europees dierenpaspoort, vlooienbehandeling, ontworming, de benodigde inentingen en een uitgebreide gezondheidscheck.
Cheyla is gesteriliseerd als ze naar Nederland komt.
Staat het mandje van Ceyla bij u klaar?


Dees: beschikbaar


Lieve Dees zoekt een mandje

Samen met twee andere teefjes werd Dees gevonden, vastgebonden aan de buitenkant van onze shelter in Monemvasia in Griekenland.
Zomaar achtergelaten, voor dierenliefhebbers een onbegrijpelijke daad!
In Griekenland gebeurt dat helaas dagelijks.
Gelukkig zit Dees nu veilig in ons zelfgebouwde shelter. Daar krijgt ze alles wat een hond nodig heeft.
Dees heeft een prachtig koppie en is een mooie, lieve, speelse en actieve dame van ongeveer 2 jaar.
Haar schofthoogte is +/- 50 cm
Ze is helemaal klaar om een nieuwe uitdaging aan te gaan.
Voor iemand die van wandelen houdt en een lieve, speelse hond zoekt, is Dees het ideale maatje!
Dees is al gesteriliseerd.
Bij wie mag zij een nieuwe leven opbouwen?

De adoptiebijdrage is 325€

Alle vaccinaties zijn bijgehouden en Dees heeft een Europees dierenpaspoort.
Interesse? Stuur een e-mail naar grieksezwerfhondjes@hotmail.com of kijk op onze website www.zwerfhondjesmonemvasia.nl


Nora: beschikbaar


Mooie Nora,

 

Nora is een prachtig meisje met een schofthoogte van 55 cm. Ze is nu geschat 2 jaar oud en is gesteriliseerd .


Nora is gevonden toen ze als jonge hond van geschat 8 maanden al zwervend in de straten van Monemvasia liep. Twee maanden lang heeft ze elke dag te eten en te drinken van Suzan en Asimina gekregen en is ze uiteindelijk van de straat afgehaald vanwege de gruwelijke vergiftigingen die plaatsvonden. Nora mocht een tijdje bij Asmina logeren, en is nu alweer een half jaar in het asiel. Op zoek naar haar nieuwe huisje. Ze vind het heerlijk als ze mee wordt genomen aan de riem, en lekker mee mag lopen!

Nora is lief, sociaal, een echte knuffel en zal een maatje voor het leven worden. Wil je meer weten over Nora? Stuur ons een mail grieksezwerfhondjes@hotmail.com


Stelios: gereserveerd


Meet stoere Stelios.


Deze prachtige stoere vent is echt het type ruwe bolster, blanke pit! Een stoere kop, maar zo ontzettend lief!

Stelios is een gecastreerde reu van rond de 2 jaar oud. Hij kan met alles en iedereen en heeft zoveel liefde te geven!
Hij heeft leishmania gehad, maar dit is behandeld. Het gaat nooit helemaal uit zijn systeem, maar hij heeft er geen last meer van of problemen door. We leggen je er graag alles over uit!

Stelios heeft jaren aan een korte ketting vast gezeten en zit nu al een tijdje in het shelter bij Suzan. Gelukkig wel van die horror ketting af, maar hij wil zo graag een eigen plekje en leren hoe het is om te leven!

 

Wie geeft deze prachtige vent een kans?
Mail naar: Grieksezwerfhondjes@hotmail.com


Isabelle: beschikbaar


Beautiful Isabelle
Het verleden van Isabelle weten we niet. Ze is ,net als vele andere hondjes, alleen achter gelaten. Zoek het maar uit. Kijk maar hoe je aan eten komt....
Isabelle heeft een prachtige vacht en een nog mooier karakter.
Ze is zo zachtaardig.
Ze heeft een klein knobbeltje als staart, maar daar kan ze heel goed mee kwispelen. Haar hele achterlijf gaat heen en weer in haar enthousiasme.
Isabelle is geen klein formaat hondje en zal uitgroeien tot een flinke dame van 50-55cm.
Maar meer om van te houden toch?
Haar ogen stralen zoveel liefde uit, daar moet je wel van houden!
Isabelle is nu rond de 10 maanden oud en klaar om een een eigen mandje te vinden.
Wie valt er voor deze topper?