GRIEKSE ZWERFHONDEN » BLOG EN SUCCESVERHALEN

Succesverhalen en Blog! (klik op de titel van het verhaal) Abbey is een geschenk!


Abbey heeft haar huis gevonden!

Jaren getwijfeld of we een hond moesten nemen, we hebben al jaren katten en die zijn een stuk zelfstandiger, maar een hond heeft meer aandacht en tijd nodig. Inmiddels zitten we in een iets rustigere periode qua werk, zoon is volwassen, nog wel thuiswonend, dus we vonden dat het nu wel zou kunnen. We wilden geen rashonden maar wel een pup, we hadden het gevoel dat dat eerder geaccepteerd zou worden door de katten. Via Facebook kwam ik uit bij Monemvasia. Daar zag ik vrijwel meteen Abbey, wat een aandoenlijk beestje. Zulke mooie oogjes, en het feit dat ze wel klein zou blijven, haalde ons direct over de streep! Een berichtje gestuurd naar de stichting....Abbey ging misschien wel naar een ander gezin al...aaah jammer! Maar uiteindelijk ging dat toch niet door en konden we al heel snel langskomen bij Pauline om Abbey te ontmoeten. Uiteraard meteen verkocht!! Wat een mopje!♡
Inmiddels is ze al 3 weken bij ons en voelt zich helemaal thuis. Het is een ontzettend blij en vrolijk hondje. Ligt graag op schoot te slapen, maar kan zich ook prima vermaken in haar uppie met een speeltje of kluifje. Ze is niet zo gek op de bench, maar daar gaan we mee oefenen, en vind iedereen aardig. We zijn erg blij met haar en hopen heel lang van haar te mogen genieten!!


Simba is een superhondje! 


Sinds 3 maanden woont Simba bij ons. Wat zijn we blij met hem!

Simba is een sensitief, aanhankelijk en speels hondje. Hij knuffelt het liefst de hele dag en anders loopt hij wel de hele dag achter je aan. Het meest gelukkig is hij als de roedel compleet is. Een echte gezinshond.


Wij wilden graag een hond voor onze dochter. Een maatje die er voor haar is. Onze dochter heeft een angststoornis, waardoor ze oa veel moeite heeft met eten en naar school gaan. Voor de komst van Simba ging het niet goed met haar. Pauline van de Stichting vertelde dat ze een heel lief hondje in de opvang had en dat Simba misschien wel goed in ons gezin zou passen. Na een keer kijken waren we verkocht. Simba kwam bij ons wonen. Vanaf dag 1 genieten we enorm van Simba. Onze dochter fleurde er van op. Was vrolijker. At en sliep beter.
Simba en onze dochter werden echte maatjes. Wanneer Hannah verdrietig is troost Simba haar en likt haar tranen van haar wangen. Wanneer Simba niet durft te zwemmen is het Hannah die met engelengeduld Simba zo ver krijgt dat hij gaat zwemmen. Simba heeft ons hart gestolen. We zijn dankbaar dat we voor hem mogen zorgen en dat we mogen genieten van zijn altijd opgewekte karakter.


Adora wordt geadoreerd!


Vandaag een week geleden hebben we Adora opgehaald op Schiphol.
Na even wennen ,kwam ze eigenlijk gelijk wel los. Ze is super sociaal, kruipt bij iedereen op schoot en wil heel veel aandacht. Wel vindt ze het moeilijk om alleen te zijn in de bench, piept en blaft alles dan bij elkaar.
Ze loopt de hele dag in de tuin met haar speeltjes en heeft ook de bloembakken ontdekt.We zijn ontzettend blij met haar en hopen dat mama Anita en de andere zusjes ook een lief,warm plekje krijgen hier in Nederland


Yoni is thuis!


Jaren hebben we getwijfeld of we een hond wilden toen we een paar weken geleden de mooie pup Vito (van Monemvasia) en zijn nieuwe huisgenote Heidi tegen kwamen, wisten we het zeker. Wat een leuk hondje en Heidi verzekerde me dat ze bij zwerfhonden Monemvasia alleen maar leuke honden hebben. Via haar zijn we met Pauline in contact gekomen, en na een paar dagen kijken op de website kwamen we bij de pup Yoni uit. Op de foto al zo’n schatje. En ze kwam al heel snel naar Nederland. Op een zondag gingen we naar Pauline en een heel lief en klein hondje kwamen we tegen bij haar. Zo vrolijk en aanhankelijk. Ze was zo klein dat Pauline haar eigen tuigje leende want ze paste nergens in. Ze is nu 3 weken bij ons en het gaat elke dag beter. Ze is ontzettend goed gegroeid. Ze heet nu Kaya en we zijn dol op haar. De bench vindt ze wel moeilijk en alleen zijn ook want het liefste is ze bij ons en knuffelt ze. Ze is erg leergierig en we zijn super blij met haar, we willen haar graag een fijn nieuw huis geven. Wat fijn dat deze stichting Monemvasia zo goed werk verricht, ongelofelijk al deze vrijwilligers. Hoop dat er nog heel veel honden zo een mooie nieuwe tweede kans mogen vinden. En ik dank alle vrijwilligers van Monemvasia voor al het werk dat zij verrichten want dit is liefde werk.


Met Bo (Vesper) gaat het heel erg goed!


Hoi monique,

Met Bo (vesper) gaat het heel erg goed ze is nu anderhalve maand bij ons en voelt zich helemaal thuis. Ze is zo ontzettend lief en heel sociaal en knuffelen wilt ze het liefst de hele dag. Ook vind ze het iedere week weer een feestje om naar de puppycursus te gaan en we gaan volgende maand ook verder met de jonge hondencursus. We zijn echt stapel gek op haar en zelfs de kat vind het helemaal gezellig :-) . We zijn dan ook heel erg blij dat we bo hebben mogen adopteren. Prachtig wat jullie doen voor deze lieve honden!!!


Pip, onze "Griekse zoon..." ❤


Onze Griekse zoon Pip!

We hebben bijna 12 jaar hondengeluk gehad. Onze wereld stortte in toen we te horen kregen dat ons hondenkind ernstig ziek was. Na zijn overlijden waren we ervan overtuigd dat we geen andere hond wilden. Tot we erachter kwamen dat ons huis wel heel erg stil was. En we ook nog zoveel liefde te geven hadden.
Ter nagedachtenis aan ons mooie en lieve hondenkind besloten we om iets goeds te doen. We wilden graag een hond adopteren. Maar hoe weet je welke hond de ware is? Hoe weet je welke hond bij je past? En hoe weet je of hij lief is? Toen we een foto van Pip voorbij zagen komen wisten we het. Die moest bij ons komen. En hij kwam! Op vrijdag 27 oktober 2017.
Met tranen in onze ogen zagen we hoe de kist met Pip in Eindhoven uit het vliegtuig werd gehaald. En even later mochten we hem in onze armen sluiten. Wat waren we blij! En wat was hij mooi en lief!
Door de late vlucht kwamen we pas ‘s nachts thuis. Pip liep vrolijk ons huis binnen en ging meteen op verkenning. Omdat het zo laat was heb ik de eerste nacht met hem op de bank geslapen. Hij was zo relaxed! Het ging meteen heel goed. Vanaf de tweede nacht slaapt Pip in de bench. Inmiddels met het deurtje open.
Pippie is een hele lieve, vrolijke en makkelijke hond. Het is niet te geloven dat hij zo goed bij ons past. En dat hij in de korte tijd dat hij bij ons is al zo verweven is in ons gezin. Wij hebben hem geadopteerd maar hij heeft ons gered! We zijn Suzan en alle andere dames ontzettend dankbaar voor het mooie werk dat ze belangeloos verrichten.
Veel liefs,
 
Angelique,
en een poot van onze Griekse zoon Pip

Whoopy is thuis!

Voor adoptie en na adoptie!

En dan ... Na bijna 14 jaar afscheid nemen van 1 van de liefste honden, genaamd Cindy. Het verdriet wat dat teweeg brengt is ongekend voor een gezin. Tuurlijk hebben we Luna nog, onze Spaanse diva, maar ook voor haar is het verlies van Cindy groot en dat is ook merkbaar. Zullen we toch eens kijken op de site waar we Luna hebben gevonden...nee, geen hond waar mijn hartje warm van werd. Maar wat is dit? Monemvasia.. Ach wat een schatjes. Op de site kwam ik allerlei informatie tegen die mijn interesse begonnen te wekken. Gewoon een no nonsens organisatie die alleen maar het beste voor de honden over heeft. Het hondje die ik echter uitkoos bleek al geadopteerd te zijn. Een medewerkster maakte mij attent op een ander hondje, genaamd Whoopy.  Ze stuurde een foto met allerlei achtergrondinfo en ik was helemaal verkocht.  Ik heb zulke leuke, welgemeende medewerking gehad van al hun medewerkers. We zijn gelijk overgegaan tot definitieve adoptie en Whoopy kwam naar Nederland.  Ik heb haar puur alleen vanaf een foto geadopteerd en was afhankelijk van de medewerkers die mij vertelde over haar  karakter, want ze moest natuurlijk wel bij Luna passen. En daar kwam ze..met de mooiste oogjes die je je maar kan voor voorstellen. Ik heb haar geknuffeld alsof ik haar na jaren opnieuw had gevonden. De medewerkers hebben geen woord gelogen over haar. Deze zijn zeer hartelijk en gemeend bezig om de zwerfhonden een nieuw leven te geven. Ik kan dan ook een ieder aanraden om contact met hun op te nemen om een hondje te adopteren.


Gina is liefdevol geadopteerd!

Zondag kwam een berichtje of we even een paar dagen foster van het hondje Gina wilde zijn. Oeps denk je dan want op maandag zou ze al op Schiphol landen. Maar via monemvasia hebben we een schat van een hond (kenzo) gekregen. En toen waren er foster Carla Jeweetwel en Marco waardoor het voor ons allemaal mogelijk werd. Zonder hun hulp was het toen niet gelukt. En ja, natuurlijk zeg je dan ja, als je gevraagd wordt even te helpen. Maandagmiddag heb ik haar op Schiphol mogen ophalen. En weer raakte ik onder de indruk van wat Monique en Nathalie allemaal wel niet doen om de Griekse pups een beter leven te geven. Monique Moraal-Braaksma was maandag voortdurend op de app om op afstand alles in goede banen te leiden en Nathaly zwaaide wild van achter het glas naar elke man die bij de bagage band stond, bang als ze was dat ze de Griek zou missen de de benches met de honden kwam afleveren. Maar eindelijk daar was hij dan. Een heel lief en klein hondje kwam uit de bench. Bang voor alles en iedereen, schichtig, verreist en zich nog kleiner makend dan dat ze al was. Op m n armen heb ik haar meegenomen. Thuis haar een warm plekje km een veilige bench gegeven. En toen kenzo thuis kwam, werd ze door hem met een lik begroet. En vanavond is het foster avontuur al weer ten einde. Opgehaald door Wim zijn allerbeste vriend Eddy. Want hoe raar kan het soms lopen: een uur nadat wij zondagochtend gevraagd waren om even op gina te passen, appte Eddy met de vraag via wie wij kenzo ook al weer hadden want hij had zo n vreselijk leuk hondje gezien: gina! Hoe klein kan de wereld zijn. Vanavond is Gina met hem en zijn zoon naar Zutphen vertrokken en krijgt gina haar gouden mandje. Het was een geweldige ervaring: je krijgt een bang en angstig hondje in huis en doordat je haar veiligheid en warmte kunt geven veranderd dat hondje in een paar dagen in een heel lief en blij hondje. Hoe dankbaar om te doen!

Maar de porte van mijn verhaal: wij zitten hier in deze faceboekgroep omdat wij allemaal via monemvasia een hond hebben geadopteerd. Daarvoor zijn we hen volgens mij allemaal dankbaar. Denk er eens over na er iets voor terug te doen, niet alleen omdat je Monique en Nathalie daarmee helpt, maar ook omdat jezelf er zeker ook blij van wordt, dus meld je aan om ook eens foster te zijn. Wij vonden het een geweldige ervaring.


Het succesverhaal van Mika!

Ik wilde al jaren lang een hond… Maar dat hebben mijn ouders altijd tegen gehouden… Tot op een avond ik de advertentie van Mika en zijn broertjes Mylo en Mobi zag verschijnen. Ik was direct helemaal verliefd op Mika en dat heerlijke eigenwijze bekkie van hem. Zoals jullie allemaal begrijpen ben ik direct naar mijn ouders gegaan met de foto’s van lieve kleine Mika. Dit was voor mijn ouders niks ongewoons… ik had namelijk door de jaren heen wel honderden pups laten zien die binnen een minuut al afgewezen werden door mijn vader. Maar deze keer was het anders… na tien minuten praten als brugman en foto’s laten zien stemde mijn vader EINDELIJK in. Die avond het ik gelijk contact opgenomen met de organisatie. De volgende dag had ik mijn telefoon screening die dag hebben we aan de telefoon gelijk een afspraak gemaakt voor een huisbezoek. Natalie kwam langs en alles was gelukkig goed. We moesten 3 weken wachten voordat Mika naar Nederland kwam ( na 2 dagen was mijn geduld natuurlijk al op hahaha ). Het was eindelijk zover!! We gingen s ’avonds Mika ophalen op schiphol, natuurlijk was ik zo zenuwachtig en enthousiast dat ik niet langer meer kon wachten dus kwamen mijn moeder en ik 1.5 uur te vroeg aan op schiphol (wat ging de tijd toch langzaam). Het was zover, we zagen Natalie met de kennels door de schuifdeuren komen. Snel liepen we naar haar toe, daar was hij dan… mijn lieve kleine, bange, vermoeide en vieze Mika. Ik haalde hem uit zijn kennel en heb hem de hele weg naar de auto ik mijn armen gehouden. In de auto lag hij heerlijk op mijn schoot te slapen. Eenmaal thuis heb ik hem losgelaten om zelf zijn nieuwe huis te ontdekken. Binnen 10 minuten was meneer al in het rond aan het rennen. Natuurlijk zoals jullie waarschijnlijk al verwachten duurde het geen 5 minuten en mijn vader die er zo fel op tegen was, was al helemaal verkocht aan zijn nieuwe kleine maatje… De volgende ochtend haalde ik Mika uit zijn bench, vrolijk begroette hij iedereen. Binnen no-time was de eerste week voorbij, iedereen die op (kraambezoek kwamen hahaha) waren gelijk gek op onze kleine Mika, vooral oma was gek op haar nieuwe kleinkind. We hebben hem nu 4 maanden en we hebben nog geen seconde spijt gehad van onze beslissing. Wat is het toch een lief, vriendelijk, eigenwijs, druk, slim en mooi mannetje. We hebben geen huisdier in huis gehaald… we hebben een nieuw gezinslid erbij, van heerlijke lange wandelingen tot gezellige vaartochten onze Mika is van de partij. We hebben momenteel 2 volle Grieken en 2 halve Grieken in huis hahah dat vind mijn moeder die zelf Grieks is erg leuk, we hebben meer Grieks als Nederlands in huis… Wij hopen allemaal dat wij nog heeel veel jaren kunnen genieten van onze lieve Griekse vriend Mika.


Vito is fantastisch terecht gekomen!

Wij zijn een gezin met 4 kinderen en waren al een tijdje "voorzichtig" op zoek naar een leuk en lief hondje. Toen plotseling de foto van Vito tevoorschijn kwam in mijn nieuwsoverzicht op facebook. We waren op slag verliefd ❤?

We hebben Vito gisteren opgehaald bij het gastgezin in Purmerend, waar ze hem fantastisch hebben opgevangen en in korte tijd veel hebben geleerd.

Vito is een heel lief en ontspannen hondje. Hij is lief voor onze kinderen en voor onze oude poes van 18 jaar, die nog een beetje moet wennen aan Vito. Maar Vito dringt zich niet op.

Vito is zindelijk, luistert al goed, zoekt soms zelf z'n rust even in de bench, loopt rustig mee aan de lijn en houdt van uitslapen. Kortom voor ons een groot succes tot nu toe!

Wij hadden nog nooit gehoord van deze fantastische organisatie die erg goed werk doen. Wenzijn er per toeval terecht gekomen, maar zijn erg blij dat we een steentje kunnen bijdragen aan het opvangen van deze onschuldige hondjes. En hopen nog lang van onze Vito te kunnen genieten❤

 

Vandaag binnengekomen:

Hi Pauline,
Hier even een berichtje van Vito❤

Het gaat echt supergoed met Vito. Wat een lieve schat. De hele familie is gek op hem en dat lijkt helemaal wederzijds?

Wat een ontzettend lief en relaxed hondje en wat leert hij snel. Hij krabt aan de deur als hij moet plassen, slaapt in de bench, ligt heel rustig en alleen in de achterbak van de auto, gaat zitten/liggen/pootje, loopt netjes mee en is lief voor onze oude poesje. Vandaag mee naar hockey en handbal en hij pakt iedereen helemaal in.

Kortom...het gaat supergoed met hem❤
Wij zijn heel blij met ons nieuwe gezinslid?


Nova is onmisbaar in ons gezin!

Nova is alweer vanaf februari bij ons. Ze is een lieve, slimme en eigenwijze dame. Onze kinderen waren meteen dol op haar. Ze laten haar ook dagelijks uit, Nova loopt heel rustig aan de riem en kan ook loplopen. Ze is echt onmisbaar geworden in ons gezin. De overdracht was heel prettig. Nova werd gebracht en Nathalie van de adoptiestichting nam er ruim de tijd voor. Ook daarna bleef er contact zodat we volop vragen konden stellen.


Het verhaal van Phoebe

Wij hebben phoebe 2 maanden geleden geadopteerd. 
Eerst wilde we eigenlijk een labrador pup adopteren maar toen kwam.phoebe steeds op Facebook voorbij en was ik op slag verliefd op haar Mijn man vond haar ook direct erg leuk en besloten we om haar te adopteren. Gelukkig was ze nog beschikbaar. We hebben haar op15 maart op Schiphol opgehaald en dit was een unieke ervaring. We hadden alleen maar een foto van haar gezien maar het was liefde op het eerste gezicht. Phoebe is een schat van een hond: lief, grappig, enthousiast,  af en toe beetje gek. Ze luistert al goed, leert snel. Het gaat ook erg goed met onze andere hond Luna: zij is een echte grote zus voor haar! De hele adoptie was super goed geregeld we hebben alleen maar lof voor de vrijwilligers die zich voor 100% voor de hondjes inzetten en we zijn erg dankbaar dat we zo een schat van een hond mochten adopteren!

Polly heeft een warm huis gevonden!


Dit is onze Polly!! en met onze bedoel ik Marco,Carla en de honden Lino,Billy en Morris.

Na al een paar pups te hebben gefosterd is Polly bij ons gebleven!Het is een heerlijke meid en doet het goed in de roedel!

Polly is een dametje die weet wat ze wel en niet wil en laat zich niets wijsmaken door "de mannen"Wij zijn heel blij met haar maar blijven ook zeker fosteren .Hele fijne samenwerking en alles gewoon goed geregeld...voor mens en dier! Dames ga zo door!!


Joost heeft zijn gouden mandje gevonden!

Hallo ik ben Joost.

Ik ben 3 mei om 15:00 uur aangekomen op Schiphol. Daar wachtte met spanning mijn nieuwe baasjes( Anton,Anita en Denise)  me op. Ze hebben mij geadopteerd vanuit Griekenland. Ik ben daar gered door Suzan en de politie. Suzan heeft mij daar tijdelijk opgevangen. En daarvoor willen mijn baasjes en ik haar voor bedanken voor de goede zorgen.

Nadat alles netjes was geregeld en ondertekend gingen we op weg naar mijn nieuwe thuis. Daar wachtten mijn gouden mandje en mijn 2 nieuwe vrienden Bink en Puck.Ik was al snel vriendjes geworden met Bink en Puck en mijn liefdevolle baasjes.

Ik heb al geleerd hoe ik moet zitten en wat zwemmen is.

Mijn baasjes en ik willen de stichting heel erg bedanken voor de goede zorg en liefde en de aandacht die hun bieden zowel in Griekenland en Nederland.


Snoopy is liefdevol geplaatst!

Toen ik Snoopy op de foto zag wist ik meteen, dit is mijn hondje. Ik heb hem zelf opgehaald in Athene. Hij was toen door de autorit heel bang en moest toen nog in het vliegtuig. Eenmaal thuis was hij een hele lieve hond, die snel leerde, veel energie heeft en geniet van buiten zijn, in de tuin of los rennen, want hij is heel gehoorzaam. Hij is een puber vol grapjes en wij genieten elke dag van hem. Autorijden vind hij niet leuk en maakt hem ziek. Dat komt ook wel goed. We willen hem niet weer kwijt, hij is liefde!