Levi is een schat, alsof hij altijd al bij ons was!

Gepubliceerd op 1 december 2018 om 15:23

LEVI (Bo),

 

Wel een hond, niet een hond, zo twijfelden wij of we nog een keer een hond zouden willen. Na in ruim 30 jaar 3 x een Drentsche Patrijshond te hebben gehad, waren we nu anderhalf jaar zonder. Mijn man en ik zijn 67 jaar, onze kinderen zijn volwassen en we hebben 4 vrolijke kleinkinderen. Wat lekker is het om geen hond meer uit te laten in de regen, er altijd rekening mee te houden dat er iemand thuis op je wacht, zo de deur achter je dicht trekken, geen duur pension meer in de vakantie en zo weten we nog heel veel dingen waar je met een hond toch rekening mee moet houden. En toch…… oh wat misten we een hond, geen nageltjes meer over de houten vloer aan het tikken, geen blij koppie als je thuiskwam, geen hond meer in de mand, het voelde gewoon niet compleet. Het was leeg zonder hond.

We besloten toch voorzichtig eens op zoek te gaan naar een hond. Een speurtocht langs de Nederlandse asielen leverden rassen op die ons niet aanspraken. Een Drent wilden we niet meer en ook geen pup.

We kwamen op de Monemvasia site terecht en vielen voor Molly, een zwarte hond met een lieve uitstraling. Helaas voor ons maar goed voor Molly, ze had al een nieuw huis.

Bo is een goed hondje voor jullie zeiden Pauline en Suzan nadat ze ons verhaal gehoord hadden.

Ja en Bo had zeker een lief koppie op de foto en was anderhalf jaar ongeveer. Dan willen we graag eerst pleeggezin zijn, zeiden wij. We moeten weten of hij bij ons past, anders doe je de hond en ons geen plezier. Een hond kiezen van een foto is best raar, ze zien er allemaal leuk uit. Wij willen de energie van een hond voelen.

 

Gelukkig kon dat en zo haalden we woensdagavond 21 november laat, met goede hulp van Farida, Natalie en Caro,  Bo van Schiphol. Een bibberend hondje zat in de transport bench. Toen hij eruit kwam keek hij ons zo vol vertrouwen aan dat we meteen verkocht waren. In de auto lag hij heerlijk te slapen. Thuis heeft hij een tijdje beneden rond gelopen, wilde naar boven en dat werd zijn eerste Nee die hij van ons hoorde.

In de bench piepte hij eerst wat, dat negeerden we en we hadden een goede maar korte nacht.

Hij heet inmiddels Levi omdat onze kleinzoon ook Beau heet. Onze Beau zijn tweede naam is Levi en die gebruiken we nu voor onze lieve hond. 2 x Bo/Beau was niet handig.

 

Levi is een schat van een hond, of hij altijd al bij ons was. Zindelijk, niet trekken aan de lijn, geen geschrok met zijn eten. Pakt heel rustig zijn beloningskoekje aan, is vreselijk lief met kinderen, geen baknijd, super goed met andere honden en een knuffel hond. Leert heel snel, we kunnen ons geen leuker hondje wensen. En je kunt je bijna niet indenken dat Levi een zwerfhondje was. Wat een prachtig hondje zei de dierenarts (Levi had een gespleten nagel), dat kom ik wel anders tegen uit zo’n buitenlandse opvang.

Al na 2 dagen belden we Natalie en Pauline dat wij niet langer gastgezin wilden zijn maar Levi direct wilden adopteren.

 

Lopen door bladeren en gras vond hij maar raar (nu niet meer), een helikopter in de lucht mag van hem ook heel snel verdwijnen en af en toe als wij boven zijn, gaat hij toch gauw op de bank. Zodra wij beneden komen gaat hij er snel af zonder dat wij wat zeggen. Vrienden van ons hebben een Portugees adoptie hondje: Sientje. Levi is dol op Sientje en ze kunnen heerlijk samen ravotten in de tuin. Lekker de energie eruit! Levi is nu ruim een week bij ons en we zijn zo happy met hem. Het is een topper!

Wat zijn we blij dat jullie ons Levi hebben aangeraden en we hopen dat hij nog heel lang bij ons zal zijn.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.