Tess: van Griekenland naar de Bollenstreek

Gepubliceerd op 16 december 2018 om 20:04

Tess; van Griekenland naar de Bollenstreek!

Tess, een avontuur van Griekenland naar Drenthe, tot final destination de Bollenstreek.

 

Na een speurtocht op internet naar een hondje kwamen we terecht op verhuisdieren.nl en via die site bij Stichting Animal Welfare Association. Dit is de organisatie die zich in Griekenland, Monemvasia inzet om zwerfhonden op te vangen, te plaatsen of al geplaatste honden te herplaatsen en een bijdrage levert aan sterilisatieprojecten. 


Hoe kwamen we hier terecht? Even een stapje terug; Wij zijn 10 jaar de trotse eigenaren geweest van Bobby de Beagle. Bobby kwam bij ons, via via, toen hij 6 maanden oud was en hij al 6 andere gezinnen/huizen 'had versleten'. Beagles zien er schattig uit, zijn top honden, maar niet enkel een mooi modeaccessoire en goed passend bij een waxcoat jas en Burberry shawls. Je moet er echt mee aan de slag en ze blijven geen uren stil zitten of liggen. Gek genoeg kun je ze ook niet in je auto laten als je gaat werken of in de douche opsluiten als je een paar uur van huis gaat.  Wandelen, opvoeden, spelen en samen groeien. Werk aan de winkel en daarna een gouden hond. Bobby is opgegroeid tot een geweldige maat, door consequent opvoeden liep hij dagelijks lekker los in duin en waakte hij dagen op strand bij de zeilvereniging. Af en toe even zelfstandig op pad als zijn neus een geurspoor ving, maar altijd weer in een rechte lijn terug naar ons. Helaas overleed hij (voor ons) vrij plotseling op 10 jarige leeftijd door kanker (long- & hersentumoren).  Zonder een hond in huis was het toch wel erg stil maar het verdriet was er ook nog.  Wandelen zonder hond als je altijd honden hebt gehad, is toch een aparte bedoening. Maar het verlies van een hond is ook moeilijk. Toch bleef het idee van een hondje in huis erg fijn.

 

Na een zoektocht op internet kwamen we dus terecht bij een ontzettend leuke advertentie over Tess. Na goed contact met Carolien over Tess zijn we haar gaan ontmoeten helemaal aan de andere kant van het land. Op naar Emmen en nog een stukje verder. Net een roadtrip, zelfs de radio deed mee aan dit avontuur, er werd inmiddels op bijna alle zenders Duits gesproken. Zelf komen we uit de Bollenstreek en wonen we vlakbij strand en duin. 
Tess was al een poosje in Nederland en werd inmiddels liefdevol opgevangen door Carla. Een warm onthaal, veel informatie en na een lekker bakje koffie werd al snel duidelijk dat de ontmoeting zowel ons maar ook Tess een goed gevoel gaf. Niet geheel onbelangrijk, een hondje moet zich lekker voelen bij zijn of haar eigenaren. Na een klik, kun je samen gaan bouwen en werken aan vertrouwen.


Inmiddels is Tess een paar weken bij ons, hoort er helemaal bij en is ze heel erg geliefd. Ze groeit als kool en is ontzettend leergierig. Ze is enthousiast, lief, aanhankelijk, onderzoekend en ook een heel gezellig meisje. Dagelijks gaat ze naar het duin, ze loopt inmiddels los. Haar Nederlands wordt al wat beter, het stukje 'kom hier' lukt niet altijd, maar dat zal vast goed komen. Ze is immers nog aan het integreren vanuit Griekenland  en nog steeds een pup. Ze heeft inmiddels kennis gemaakt met reeën in de duinen, speelt veel met hondjes uit de buurt en de honden die ze enthousiast gaat begroeten in het duin.


Voor ons een geweldige match en zeker ook een goed gevoel over de gang van zaken met deze organisatie. Ik raad het iedereen van harte aan, ook het contact na de plaatsing is er met regelmaat.

Dankbaar voor jullie werk, zowel voor alle hondjes die hopelijk een gouden huis en thuis vinden, als voor de eigenaren die kunnen genieten van een nieuwe huisgenoot. Bedankt en heel veel succes met jullie goede werk!


Liefs,
Marlous 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.