Het verhaal van Jill


Update Jill: ze heeft het gered! En ze is thuis bij haar lieve gastgezin! πŸΎπŸ’™πŸ‘‡


Lieve Jill,

De tijd heeft voor ons een week lang gekropen. De secondes duurden een eeuwigheid, de minuten werden geteld, de uren werden uitgezeten en elk uur dat jij er nog was hebben we gedacht: YES ze heeft het weer gehaald. Een week lang hebben we gehuild, gelachen naar je, je vertroeteld in het ziekenhuis, je aangekeken en verteld hoe mooi en sterk je was. Een week, die we nooit zullen vergeten. Wat heb je gevochten. En wij voor jou.

En wij… dat is ondertussen een breed begrip mijn schat. Heel Nederland heeft met je meegeleefd, ze hebben je verteld dat je het ging halen en geld gedoneerd als blijk van steun. Steun voor jou lieve Jill. En ook steun voor ons als team. De inzamelactie heeft €2395,31 opgeleverd, een ongekend hoog bedrag! We hebben daarmee bijna de hele rekening van €2600,- kunnen betalen.

We namen een voorbeeld aan jouw vechtlust en waren dan ook “head over heels” toen we donderdag ochtend vroeg hoorde wij dat je die middag naar huis mocht. We gingen het proberen. Je had 24/7 zorg nodig maar langer in het ziekenhuis blijven was eigenlijk ook geen optie. Mandy en Ruud ontvingen jou met open armen. Of je het ging halen was nog onduidelijk…. Samen gingen we ervoor!

Maar lieve Jill, wederom blijk jij een klein wondertje. Je kwam thuis, nog uitgeput. Je sliep veel. Toen ik binnenkwam na een dag je niet gezien te hebben ging dat staartje heen en weer. We hadden elkaar stiekem een beetje gemist. Binnen een dag at, dronk en liep je zelfstandig. Nu 3 dagen later heb je praatjes, begin je met slippers te wandelen, blaf en piep je als een echte puppy. Wie had dit durven dromen meisje? Wie had durven dromen dat jouw prachtige karakter ook aan de buitenkant zichtbaar werd…. Je wordt sterker en sterker. En wat zijn we trots op jou!!

We kunnen niet wachten op het moment dat je je helemaal beter voelt. Het is je zo gegund. Jouw vechtlust is beloond, beloond met het leven. En wat voor leven… Eentje die overgoten is met liefde, liefde voor jou.

Dus lieve Jill, bedankt dat je ons weer hebt laten inzien dat je altijd moet vechten. Ook als er maar heel weinig hoop is! πŸ’›

Lieve Jill, je bent geboren in Griekenland. Gevonden met je broertje zonder moeder. 3 maanden oud en al zoveel meegemaakt.

De dierenarts keek je na: kerngezond! Je kreeg je eerste inentingen en vaccinaties. Vrijgemaakt van wormen en teken en samen met je broertje wachtte je op jouw reis naar Nederland. Een paar dagen voor de grote dag kreeg je diarree. Toch maar eventjes langs de dierenarts voor een check-up. Je was blij, vrolijk en een beetje diarree deed daar niets aan af. Je werd opnieuw goed bekeken maar er was niets aan de hand.

Je kwam aan in Nederland. De reis was je teveel geworden.... we haalden jou uit je mandje en je was helemaal uitgeput. Kapot van de reis en dat terwijl je heel de tijd bij jouw lieve vluchtbegeleider mocht blijven.

Samen met jouw geweldige fosters zijn we naar het dichtstbijzijnde honden ziekenhuis gereden. Daar kreeg je een infuus, ging je voor de zekerheid in quarantaine en hebben we je geknuffeld. Tegen je verteld hoe mooi je was en gezegd dat het allemaal wel goed kwam. Bovendien zagen we allemaal hoe sterk jij was, lieve Jill.

De dierenarts vertelde ons de dag erna dat jouw suikerwaarde zo was gedaald, dat je daarom zo uitgeput was. Dat het nu tijd was om aan te sterken en te zorgen dat het vervelende buikvirus jouw lijf uit ging.

Het is nu jouw 3e dag in het dierenziekenhuis. We mogen je bezoeken en knuffelen. Je doet het zo goed Jill! We zijn zo trots op jou.

We zijn ontzettend blij dat deze zorg bestaat. Maar bij deze zorg komen ook ontzettend veel kosten kijken. De geschatte kosten zijn nu €975,-. Dit is heel veel geld (Jill is het meer dan waard natuurlijk). Wij als vrijwilligers bekostigen dit van donaties, maar deze keer zo onverwachts hebben we extra steun nodig.

Zou je Jill willen steunen? Door te zeggen: ‘het komt goed Jill’ en een donatie te maken. Ze heeft het allebei nodig! ♥

Namens het hele team, de fosters en Jill: Bedankt!

Tikkie link (je kunt je donatie bedrag zelf bepalen) ⬇
https://tikkie.me/pay/7qgkamsi31v6adn5thlq

Update Jill 9 april 2019

Lieve Jill,
Vanaf afgelopen vrijdag toen je aankwam in Nederland mocht ik bij jou zijn. Ik haalde je uit jouw je mandje en voelde hoe verzwakt je was. Jouw foster familie voelde het zelfde. Jij was de verbinder tussen mij en het gastgezin. We werden jouw familie en ik beloofde je voor je te zorgen.

Je bent ondertussen een bekende Nederlander. We kennen je verhaal. We moesten je achterlaten, met tranen in ons ogen. De eerste nacht ging goed, je was verzwakt maar je deed het redelijk. De dagen en nachten die daarna volgde waren een regelrechte hel… Je hebt zo hard gevochten voor je leven. Om een idee te geven: jouw suiker zakte zelfs naar 0.73…. ongelofelijk hoe hard jij vecht. Je oogjes, ze stralen zoveel kracht en liefde uit. Hoe verzwakt je ook bent.

’s Nachts moest je met spoed geopereerd worden, jou onder narcose brengen was een zware keuze. Maar er was geen andere keuze! Het moest, om je proberen in leven te houden. En wonder boven wonder, kwam je uit de narcose! Wéér was je aan het vechten. Elke dag zijn we bij je. Jouw fostergezin en ik. Als we aankomen, begin je te kwispelen. Ongelofelijk!

Lieve Jill, je vecht zo hard. Je ligt nog steeds op de Intensive Care (het is vandaag dag 5…), je bent het zo meer dan waard! We vechten op een afstand allemaal met je mee. We zamelen geld in, om jouw rekening proberen te betalen. Ondertussen loopt die op tot meer dan €2200,- maar Jill als jij kunt vechten voor je leven, vechten wij voor de rekening!

We willen iedereen die gedoneerd heeft en een kaarsje heeft gebrand voor Jill alvast ontzettend bedanken! Zonder jullie hadden we dit niet voor Jill kunnen doen… 

Namens ons Jill, het fostergezin en het hele team; Bedankt!