GRIEKSE ZWERFHONDEN » INFORMATIE » ADOPTIEPROCEDURE

Adoptieprocedure


Als u een leuk hondje/katje ziet op onze website, wilt u natuurlijk weten hoe zo’n adoptieprocedure in het werk gaat.

 

1. Wij  zullen na u aanmelding via de website of via de mail contact met u leggen d.m.v. een mailtje of Whatsapp om een bel afspraak met u te maken.(Dus hou u mail/spambox in de gaten)

2. Daarna hebben we telefonisch contact en zullen we een aantal vragen stellen over de gezinssituatie, de woonsituatie en in hoeverre er tijd is om een hond te verzorgen. Zeker een pup heeft in de beginperiode veel zorg en aandacht nodig.(dus een hele dag werken is te veel).

3. Wij hebben zo veel mogelijk informatie over het hondje van uw dromen. We zijn een kleine club en besteden veel aandacht aan research, we weten waar hondjes vandaan komen en wat hun achtergrond is. Puppy s worden in huiselijke kring opgevangen en reis klaar gemaakt. Gedurende hun groei hebben we regelmatig nieuwe foto’s of video’s.

3. We stellen een adoptieovereenkomst op met daarin afspraken over de vergoeding en wat er verwacht wordt van u als adoptant en hoe wij achtervang blijven als er toch onverhoopt probleempjes blijken te zijn.

4. Als u een pup/hond geadopteerd heeft kunt u zich aanmelden in onze besloten facebook groep: geadopteerd van Monemvasia waar u samen met alle andere adoptanten kunt delen hoe het met de hond gaat. Ook is het leuk eventuele broertjes of zusjes te volgen.

5. We spreken een datum af wanneer de hond aankomt op de luchthaven. Gedurende de reisdag maken we een aankomst app aan zodat iedereen betrokken is bij de spannende reis naar Nederland.

 

De adoptiekosten:

hondjes/pups  zijn 380 euro

Gehandicapte/aandoening pup/hondje zijn 325

Herplaats hond 300 euro

katten 150 euro

Pup/hond/kat is dan volledig  gevaccineerd, gechipt, ontwormd, en is in het bezit van een Europees paspoort. Tevens zijn ze nagekeken door een dierenarts in Griekenland. Hondjes ouder dan 8 maanden zijn gesteriliseerd, want ons beleid is er op gericht voortplanting te beperken. De prijs is inclusief de tickets voor de vlucht vanuit Griekenland.

Van de adoptie bijdrage verzorgen we tevens dat de 60/80 honden die in de shelter verblijven gevoed worden maar ook de benodigde medicijnen vlooienbanden  ect. krijgen.

U kunt het bedrag overmaken op rekeningnummer: NL15ABNA0264578945 op naam van M.H. Braaksma o.v.v Griekse zwerfhondjes Monemvasia