Adoptieprocedure


Als u een leuk hondje/katje ziet op onze website, wilt u natuurlijk weten hoe zo’n adoptieprocedure in het werk gaat.

 

1. Wij  zullen na u aanmelding via de website of via de mail contact met u leggen d.m.v. een mailtje of Whatsapp om een bel afspraak met u te maken.(Dus hou u mail/spam box in de gaten)

2. Daarna hebben we telefonisch contact en zullen we een aantal vragen stellen over de gezinssituatie, de woonsituatie en in hoeverre er tijd is om een hond te verzorgen. Zeker een pup heeft in de beginperiode veel zorg en aandacht nodig.(dus een hele dag werken is te veel).

3. Wij hebben zo veel mogelijk informatie over het hondje van uw dromen. We zijn een kleine club en besteden veel aandacht aan research, we weten waar hondjes vandaan komen. Puppy s worden opgevangen in ons Shelter of bij foster in Griekenland en reis klaar gemaakt. Gedurende hun groei hebben we regelmatig nieuwe foto’s of video’s.

3. We stellen een adoptieovereenkomst op met daarin afspraken over de vergoeding en wat er verwacht wordt van u als adoptant en hoe wij achter vang blijven als er toch onverhoopt probleempjes blijken te zijn.

4. Als u een pup/hond geadopteerd heeft kunt u zich aanmelden in onze besloten facebook groep: geadopteerd van Monemvasia waar u samen met alle andere adoptanten kunt delen hoe het met de hond gaat. Ook is het leuk eventuele broertjes of zusjes te volgen.

5. We spreken een datum af wanneer de hond aankomt in Nl. Gedurende de reis maken we een aankomst app aan zodat iedereen betrokken is bij de spannende reis naar Nederland.

 

De adoptiekosten:

Hond €450 

Gehandicapte/aandoening hondje zijn

 €380

katten €100

Pup/hond/kat is dan volledig  gevaccineerd, gechipt, ontwormd, en is in het bezit van een Europees paspoort. Tevens zijn ze nagekeken door een dierenarts in Griekenland. Hondjes ouder dan 12 maanden zijn gesteriliseerd, want ons beleid is er op gericht voortplanting te beperken. De prijs is inclusief de reis vanuit Griekenland naar Nederland.

Van de adoptie bijdrage verzorgen we tevens dat de 60/80 honden die in de shelter verblijven gevoed worden maar ook de benodigde medicijnen vlooienbanden  ect. krijgen.