Monemvasia is een historische Griekse vestingstad, gelegen op een rotsachtig eiland in het zuidoosten van de Peloponnesos. 
Zoals in de meeste delen van Griekenland leven ook hier veel zwerfhonden op straat. Een verschrikking voor de lokale bevolking die ze liever kwijt dan rijk is. 
Vergiftigingen zijn hier dan ook aan de orde van de dag en honden worden dagelijks verstoten en aan hun lot overgelaten. Dit tot groot verdriet van twee vrouwen die zich het leed van de dieren met hart en ziel aantrekken. Het zijn Suzan Kast en haar trouwe rechterhand Asimina uit Monemvasia. Beide vrouwen wijden hun leven aan het redden van kansloze straathonden. Suzan is voorzitster van de stichting The Animal Welfare Association of Monemvasia. Tevens runt zij een asiel/opvang even buiten de stad genaamd ‘the Flabouri Shelter’. Veel zwerfhonden leiden hier een veilig bestaan dankzij Suzan en een handjevol dierenbeschermers om haar heen.
Ondanks de tegenwerking van de bevolking en de gemeente vechten de twee vrouwen dagelijks voor het welzijn van de dieren.