Wij zoeken gastgezinnen!


Lees hieronder het verhaal hoe Gina werd opgevangen door een warm gastgezin! Word ook gastgezin!

Wij zijn op zoek naar gastgezinnen !!

Houdt u van honden? Heeft u geduld en tijd?
Beschikt u over enige (opvoed) ervaring met honden?
Dan is gastgezin zijn misschien iets voor u!
Gastgezin zijn is mooi en dankbaar werk. Maar vaak ook intensief en vermoeiend.
Een leuke taak, met als beloning een enorme voldoening.

 

Wat houdt het in?

 • Als gastgezin ontfermt u zich over een direct uit het buitenland gekomen hond tot een geschikt baasje voor hem of haar gevonden is.
  Voor de opvanghond is de overgang van zwerfhond/asielhond naar het leven als gezinshond een grote verandering. Hoewel de meeste honden zich wonderbaarlijk snel aanpassen, zijn er ook honden die wat meer tijd nodig hebben om alle nieuwe indrukken te verwerken.
  Uiteraard zijn alle honden gezond en volledig gevaccineerd maar in een enkel geval moeten ze nog ontwormd worden en een goede wasbeurt krijgen.

 • Het betreft pups, volwassen, of oudere honden.

 • Het kiezen van de opvanghond gaat altijd i.o.m. de opvangcoördinator waarbij rekening wordt gehouden met de thuis situatie van het gastgezin en met de persoonlijke wensen (zoals grootte en geslacht).

 • Na aanmelding als gastgezin wordt er contact opgenomen door onze opvangcoördinator. Zij zal u alles vertellen over het opvangen van honden en eventuele vragen beantwoorden. Indien mogelijk zal er een huisbezoek plaatsvinden. Aan de hand van een opvangovereenkomst worden de voorwaarden besproken en wederzijds vastgelegd.

 • De duur van de opvang is moeilijk te voorspellen. Dit kan variëren van enkele dagen tot enkele weken. In een zeldzaam geval zelfs tot enkele maanden.

 • Het gastgezin hoeft niet mee te zoeken naar een baas.Zwerfhondjes Monemvasia adverteert voor de hond en neemt de screening van de aspirant baasjes voor haar rekening. Dit gaat vaak in overleg met het gastgezin die de hond tenslotte het beste kent.

 • De geselecteerde baasjes komen langs bij het gastgezin om kennis te maken met de hond. Het gastgezin begeleidt deze kennismaking en ziet meteen of er een ‘klik’ is.

 • Het gastgezin brengt verslag van de kennismaking  en in overleg wordt bepaald of de hond geadopteerd kan worden.

 • Na de betaling wordt een afspraak gemaakt en komen de nieuwe baasjes de hond bij het gastgezin ophalen.

 • De taak van het gastgezin zit erop, de opvanghond gaat een mooi leven tegemoet.

 

Wat zijn de kosten?

In principe zijn er geen kosten aan verbonden. De benzinekosten voor het ophalen van de hond op luchthaven van aankomst kunnen eventueel gedeclareerd worden. Ook wordt er hondenvoer, indien aanwezigbeschikbaar gesteld.

Dierenartskosten worden door ons vergoed mits er vooraf aan het dierenartsbezoek overleg is geweest en goedkeuring is gegeven door ons.

 

Wat heeft u nodig?

Veel liefde, geduld, begrip en empathie voor de hond en diens vaak zware verleden in het buitenland. Verantwoordelijkheidsgevoel en enige ervaring op hondengebied, dit i.v.m. het opvoeden, eventuele zindelijkheidstraining, het aan de riem lopen en socialiseren van de opvanghond.

 

Het verhaal van Gina geschreven door een warm gastgezin.

Zondag kwam een berichtje of we even een paar dagen foster van het hondje Gina wilde zijn. Oeps denk je dan want op maandag zou ze al op Schiphol landen. Maar via monemvasia hebben we een schat van een hond (kenzo) gekregen. En toen waren er foster Carla Jeweetwel en Marco waardoor het voor ons allemaal mogelijk werd. Zonder hun hulp was het toen niet gelukt. En ja, natuurlijk zeg je dan ja, als je gevraagd wordt even te helpen. Maandagmiddag heb ik haar op Schiphol mogen ophalen. En weer raakte ik onder de indruk van wat Monique en Nathalie allemaal wel niet doen om de Griekse pups een beter leven te geven. Monique Moraal-Braaksma was maandag voortdurend op de app om op afstand alles in goede banen te leiden en Nathaly zwaaide wild van achter het glas naar elke man die bij de bagage band stond, bang als ze was dat ze de Griek zou missen de de benches met de honden kwam afleveren. Maar eindelijk daar was hij dan. Een heel lief en klein hondje kwam uit de bench. Bang voor alles en iedereen, schichtig, verreist en zich nog kleiner makend dan dat ze al was. Op m n armen heb ik haar meegenomen. Thuis haar een warm plekje km een veilige bench gegeven. En toen kenzo thuis kwam, werd ze door hem met een lik begroet. En vanavond is het foster avontuur al weer ten einde. Opgehaald door Wim zijn allerbeste vriend Eddy. Want hoe raar kan het soms lopen: een uur nadat wij zondagochtend gevraagd waren om even op gina te passen, appte Eddy met de vraag via wie wij kenzo ook al weer hadden want hij had zo n vreselijk leuk hondje gezien: gina! Hoe klein kan de wereld zijn. Vanavond is Gina met hem en zijn zoon naar Zutphen vertrokken en krijgt gina haar gouden mandje. Het was een geweldige ervaring: je krijgt een bang en angstig hondje in huis en doordat je haar veiligheid en warmte kunt geven veranderd dat hondje in een paar dagen in een heel lief en blij hondje. Hoe dankbaar om te doen!

Maar de porte van mijn verhaal: wij zitten hier in deze faceboekgroep omdat wij allemaal via monemvasia een hond hebben geadopteerd. Daarvoor zijn we hen volgens mij allemaal dankbaar. Denk er eens over na er iets voor terug te doen, niet alleen omdat je Monique en Nathalie daarmee helpt, maar ook omdat jezelf er zeker ook blij van wordt, dus meld je aan om ook eens foster te zijn. Wij vonden het een geweldige ervaring.

 

Helpt u mee? Neem dan contact met ons op!

Namens onze Griekse zwervertjes uit Monemvasia alvast hartelijk dank!